Concurs

În cadrul Conferinței va avea loc și un Concurs care își propune:

§ Valorificarea şi promovarea bunelor practici în activitatea educațională din domeniul educației timpurii

§ Dezvoltarea tehnologiilor didactice și suportului curricular necesar asigurării cu succes a unui proces didactic centrat pe nevoile de învățare ale copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani.

§ Valorizarea cadrelor didactice care manifestă creativitate și rigoare științifică în implementarea noțiunilor teoretice dobândite în cadrul programului de formare ETIC în practica educațională din educația timpurie.

§ Crearea de oportunități pentru schimburi de bune practici între cadrele didactice care activează în domeniul educației timpurii.

Secţiunile concursului sunt:

§ Secţiunea I - „Didactica educației timpurii” – exemple de bune practici utilizate în educația timpurie prin intermediul utilizării de metode și activități didactice specifice vârstei 0-6 ani, proiecte didactice, jocuri, povești, produse media (filme, jocuri video) etc.

§ Secţiunea a II-a - „Materiale didactice în educația timpurie” – materiale didactice concepute şi realizate de cadrele didactice care activează în domeniul educației timpurii (jucării, planșe, poezii, povești etc.). Materialele didactice vor fi însoțite de explicații, sugestii, instrucțiuni de utilizare.

§ Secţiunea a III-a - „Idei, concepte și cercetări în educația timpurie” – este destinată studiilor, cercetărilor, articolelor, cărților și altor demersuri științifice de înțelegere / îmbunătățire a activității didactice în educația timpurie

Pentru a participa la concurs, completați datele solicitate în formularul de înscriere de pe platformă.